Menadat shqiptare-Mos më prek në kulturën time, mos ma errëso ardhmërinë

Shkruan: Fahri XHARRA

Në çdo kënd të Ilirikut janë gjetur statujëzat nga bronzi , të shekullit të 6-para epokës së Re. Fakti qe keto paraqesin figuren e gruas apo vajzës së kohës disa shekuj para së të qytetrohen ardhacakët; të mveshur me rroba sportive apo valltareje, e tregon civilizimin e herëshëm të këtyre anëve.

Mos na e ngucni historinë- vijnë klithmat nga mbrendia e shpirtit; klithma që janë jo vetëm nga ngazëllimi i të kaluarës së pasur por janë janë edhe klithma kërcnimi : mos më prek në kulturën time, mos ma errëso ardhmërinë !

Mos e thirrë errësirën . Mos ia plotëso dëshirën serbit, grekut dhe turkut !

Fahri XHARRA, Gjakove 2016!

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close