Julian Assange nuk ekstradohet në SHBA

Themeluesi i platformës Wikileaks, Julian Assange nuk do të esktradohet në SHBA. Ky ishte vendimi i gjykatës së Londrës të hënën. Assange kërcënohet nga 175 vite burg në SHBA.

Me brohorima dhe entuziazëm e pritën përkrahësit e themeluesit të platformës Wikileaks, Julian Assange vendimin e gjykatës së Londrës. Të hënën gjykata publikoi vendimin në twitter: Julian Assange nuk ekstradohet në SHBA. Australiani kërcënohet nga 175 vite burg në SHBA. Por rruga juridike ende nuk është e mbyllur përfundimisht. Pritet që pala kundërshtare të apelojë vendimin. Procedura për ekstradimin e Assange u hap në shkurt 2020 dhe vazhdoi në shtator. Vendimi përfundimtar sipas ekspertëve pritet në mesin e vitit 2021.

Para gjykatës dhjetëra vetë thërrisnin në kor “liri për Julian Assange”. Pas vendimit përkrahësit e Julian Assange festuan vendimin e gjykatës me brohorima, sipas një korrespondenteje të agjencisë së lajmeve dpa.

SHBA e akuzon Julian Assange për spiunazh dhe nxjerrje sekreti. Sfondi i akuzave lidhet me publikimet e dokumenteve sekrete ushtarake dhe diplomatike të platformës Wikileaks në vitin 2010. Assange akuzohet nga drejtësia e SHBA se e ka ndihmuar zbuluesen Chelsea Manning për publikimin e materialeve sekrete nga misionet ushrarake amerikane në Irak dhe Afganistan.

 

 

 

l/dpa/epd

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close