Seancë e jashtëzakonshme për Ushtrinë

Qeveria e Kosovës ka kërkuar seancë të jashtëzakonshme në Kuvendin e Kosovës për të përkrahur lejimin e dërgimit të kontingjentit të Forcës së Sigurisë së Kosovës në misione jashtë vendit.

Kjo seancë pritet të mbahet të martën, sot, me fillim prej orës 18:00.

Ditë më parë, Ministria e Mbrojtjes njoftoi se Qeveria ka miratuar vendimin që të dërgojë një kontingjent të FSK-së në misione jashtë vendit me Gardën Ndërkombëtare të Iowas, në bazë të një ftese të Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

Sot, nga Qeveria e Kosovës kanë thënë për KOHËN se kanë pajtim me të gjitha grupet parlamentare për këtë çështje.

Për lajmin ka reaguar shefi i Grupit Parlamentar të Lidhjes Demokratike të Kosovës, Arben Gashi. Ai ka thënë se viti “po nis me një lajm fantastik”.

“Grupi Parlamentar i Lidhjes Demokratike të Kosovës e mbështetë kërkesën e Qeverisë që Parlamenti të mbajë, sot, seancë të jashtëzakonshme, për lejimin e angazhimit të Ushtrisë së Kosovës në Misione Paqeruajtëse në kuadër të ushtrive më të fuqishme të botës. Jemi të bindur se secili ushtar i Kosovës do ta nderojë atdheun dhe flamurin tonë, dhe Kosovës do t’i kthehet faqebardhë!” ka shkruar ai.

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close