Anton Quni: Po përmbushim të gjitha parakushtet për të qenë në NATO

Kryeministri Avdullah Hoti e konsideron një hap jashtëzakonisht të rëndësishme në rrugën e afirmimit dhe forcimit të rolit ndërkombëtar të Republikës së Kosovës.

Kryeministri Avdullah Hoti e konsideron një hap jashtëzakonisht të rëndësishme në rrugën e afirmimit dhe forcimit të rolit ndërkombëtar të Republikës së Kosovës.

Ministri i Mbrojtjes i Kosovës, Anton Quni tha për Euronews Albania se kjo është një ngjarje historike për kombin dhe shtetit e Kosovës.

Sipas tij, me këtë hap të fundit, Kosova është duke përmbushur të gjitha parakushtet që në momente të caktuara të garojë si anëtare e NATO-s.

Ministri tregoi se ftesa për këtë mision është bërë nga komanda qendrore amerikane që ka përgjegjësi për një rajon të gjerë gjeografik ku përfshihet disa vende të Lindjes së mesme, Afrikës e Azisë ku mund të zbarojnë forcat e FSK.

“Ftesën e kemi marrë nga komanda qendrore amerikane, që ka përgjegjësi për një regjion të gjerë gjeografik ku përfshihen disa vende të Lindjes së Mesme, Afrikës e Azisë ku mund të zbarkojnë forcat tona.

Nëse çdo gjë shkon sipas planit, në mars shkojnë për përgatitjet përfundimtare që do të zhvillohen në bazat përgatitore amerikane. Ministria e Mbrojtjes dhe FSK kanë kaluar në realizimin e planit gjithëpërfshirës të tranzicionit duke nisur nga përgatitja e trupave, kuadrove dhe mjeteve teknike dhe besoj se jemi në rrugë të mirë të zhvillimit të këtyre kapaciteteve”, tha ministri.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close