Rreziqet kryesore që po i kanosen shqiptarëve të Kosovës:

1. Grushtohet e dhunohet në mes të rrugës, e në pikë të ditës, gazetari, sepse ky shprehë lirisht mendimet e tij për një dukuri, për një grup apo për një sockulturë të një grupi, individi apo partie politike.
2. Gjykata Kushtetuese e Kosovës (akoma) nuk ka shpallë në publik vendimin e fundit për shpalljen e “Qeverisë së Kosovës si jo të ligjshme”. Vonesa për zbardhjen e vendimit është jologjike, e pa arsyeshme dhe e paparë në historinë e ndonjë shteti modern demokratik. Sepse letër ka, ngjyrë për makina të shtypit ka, vendimi është marrë qe sa kohë. Pse kjo vonesë e tmershme, more!?
3. Bullizmi/Shpotitja, si një nga dukuritë me shqetësuese për shoqëritë bashkëkohore, sepse dëmton rëndë zhvillimin psikosocial të femiut dhe te njeriut ne përgjithese, është duke u luftuar me të madhe në qerdhet, shkollat dhe në institucionet publike të Norvegjisë e të botës demokratike.
Se bullizmi përdoret hapur, e në publik, nga politika e nga maja e politikanëve shqiptar, është dicka e pa parë, e marrshme dhe e pa dëgjuar tek shoqërite normale.
Në Kosovë Agim Veliu sherbehet me bullizem, dhe mediat e lartesojne duke mos e kritikuar por duke e arsyetuar!!!
3. Varfëria ekonomike/shpirtërore e shqiptarëve të Kosovës po keqthellohet. Jemi kthyer në vitin 1941. Ka ca milonere që vinë nga partia e nga pushteti, por nuk ka arsimim e as edukim për popullin.
4. Gazetaria është për faqe të zezë.
5. Ka plot kafiteri, cajtore, restorante e klube fitnesi, por s’ka biblioteka, s’ka librari e s’ka as gazeta.
6. Nuk ka letërsi, nuk ka vlera e nuk lexohet. Facebooku, fotografia dhe instagrami po e zevendeson letersinë, shkollimin dhe shkencën. Me tituj të facebookut po ushqehet fëmia, rinia, politika e akademia. Ideja, sot, nuk ka rëndesi, është forma, është dukja, është pamja.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close