Tomë Gashi:Albin Kurti ka të drejte te kandidoj per deputet te Kuvendit te Kosoves.

Avokati i njohur Tomë Gashi ka shkruar në facebookun e tij se Albin Kurti lideri Vetëvendosjes ka të drejt që të kandidojë për deputet te Kuvendit te Kosoves.
-Kushdo që ka pas paqartësi lidhur me të drejten për të qenë kandidat për deputet në Kuvendin e Republikës se Kosoves, pika 297 e Aktgjykimit te Gjykates Kushtetuese te Kosoves date 6 janar 2021, e sqaron ne teresi kete situate duke konstatuar se: “ nuk lejohet qe nje person i denuar me burgim gjate tri viteve te fundit para zgjedhjeve te kandidoj per deputet dhe te fitoj mandatin e deputetit”.
Albin Kurtit ne 2018 i’u shqiptua masa e denimit me kusht.
Shumë shpejt Albin Kurtin do ta kemi Kryeministër të Republikes së Kosovës -Qeveria Kurti 2.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close