iTunes dhe iPhone festojnë ditëlindjet

/ATSH-ANSA/ – iTunes mbush 20 vjeç dhe iPhone 14 vjet. Programet e njohur të Apple janë ato që revolucionarizuan jetën tonë.

Programet u prezantuan nga Steve Jobs gjatë MacWorld, ngjarja që kompania Cupertinoorganizon çdo vit për të prezantuar programe dhe pajisje të reja, më 9 janar 2001 dhe më pas më 9 janar 2007.

iTunes (dhe më vonë iTunes Store) ndryshoi mënyrën se si njerëzit dëgjojnë këngë.

Këngët në format dixhital dhe aftësia për të krijuar një bibliotekë muzikore shënuan fundin e CD-ve.

Nga ana tjetër iTunes filloi të vjetërohej me mbërritjen e shërbimeve të dëgjimit streaming siç është ”Spotify”.

Aq sa Apple vendosi të mbyllë platformën në 2019, duke e ndarë atë në tre aplikacione që ofrojnë tre faza të ndryshme për muzikë dixhitale, filma dhe podcast (Apple Music, Apple TV dhe Apple Podcasts).

IPhone, i prezantuar 14 vjet më parë, ka lëvizur gjithnjë e më shumë në botën e përmbajtjes, aplikacioneve dhe shërbimeve online, thelbësore në këto muaj të Covid-19./

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close