Ekspertët: Përkeqësim i mëtejshëm i situatës së COVID-19

ATSH-DPA/ – Pas shpalljes së gjendjes së fatkeqësisë në Londër, për shkak të nivelit të lartë të zënies së shtretërve spitalorë në kryeqytetin britanik, ekspertët britanikë presin që situata e COVID-19 të përkeqësohet më tej.

Shifrat COVID-19 pritet të rriten sërish përpara se të bien”, tha për BBC-në Simon Walsh nga Shoqata Mjekësore Britanike (BMA).

Numri i përgjithshëm i rasteve të konfirmuara të infektimeve me koronavirusin e ri arriti mbi tre milionë të shtunën.

Situata është veçanërisht e keqe në Londër, ku, sipas raporteve, spitalet janë në kufi të kapaciteteve të tyre.

Numri i infektimeve të reja javore për 100 000 banorë në Londër tani është më shumë se 1 000.

Numri i pacientëve COVID-19 të trajtuar në spitale në Londër u rrit vetëm javën e parë të janarit me pothuajse një të tretën dhe numri i pacientëve në frymëmarrje të induktuar me më shumë se 40 %, sipas deklaratës së kryetarit të bashkisë.

Qindra zjarrfikës janë në ndihmë të shërbimit shëndetësor për të drejtuar ambulancat./

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close