Si po na i blejnë identitetin?!!

/nga Xhelil Arifi

Në kohë moderne ,pas çdo lloj investimi parash fshihet një qëllim!Kjo në të vërtetë gjithëmonë u kanë k’shtu!
Veçse në kohë aktuale paraja është ajo që vërtetë lëvizë botën,për shkak se gjithëçka është komercializuar.

Nuk ka investim pa ndonjë qëllim të caktuar!Askush nuk derdhë kapitalin e tij pa patur një prapavijë.
Për fat të keq edhe ato derdhje parashë për “investime humane” shpesh kanë një prapavijë ,politike ose religjioze e cila përsëri bje në shtratin politik.

Shqiptarët dhe popujt të cilët nuk ia kanë arritë ose nuk kanë ditur të menaxhojnë pauritë e tyre për të lundruar në botën komerciale të kapitalizmit të egër liberal,janë shndrruar në lyps që presin dorën “humane” të shaikëve,magnatve e qeverive autoritare të cilët në fund të fundit dashurinë më të madhe e kanë për pasuritë e tyre ose për sistemet e tyre.

Nëse bota po shkon drejt asaj që koorporatat ose lobet kapitaliste do sundojnë botën atëhere ne shumë shpejtë do të bëhemi pronë e tyre.Sepse do të duhet të paguajmë investimet e tyre që po bëjnë sot në varfërinë tonë.

Njeriu i varfër i ditëve tona për të arrritur pasurinë shet gjithçka nga posedimi i tij.Ne si popull nuk po shesim vetëm resurse por edhe identiten i cili po lakmohet për tu shtrebru nga qarqe që mëtojnë shtrirjen e influencës së tyre në përfitim për ta.

Kjo influencë kur merr në zotrim anën ekonomike tonën neve do të na shndrrojë në vasal që heret a vonë do të harrojmë edhe kush jemi kanë.Llogarinë do ta pguajmë ndonjë ditë ma vonë.

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close