KQZ-ja kufizon shpenzimet e partive për fushatë

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ) ka mbajtur sot mbledhjen e radhës, në të cilën ka marrë vendim për kufizimin shpenzimeve për partitë politike për fushatë zgjedhore.

KQZ-ja ka bërë me dije se një parti politike mund të shpenzojë deri në 934 mijë e 831 euro, që i bie 0.5 euro për votues të regjistruar.

Po ashtu, në këtë mbledhje u bë me dije se të martën është afati i fundit kur partitë mund të deklarohen për koalicionet parazgjedhore.

Certifikimi i partive politike ka filluar nga 8 janari dhe do të zgjasë deri më 21 janar. Kurse, tërheqja e shortit për renditjen e subjekteve politike dhe kandidatëve në fletëvotim do të mbahet më 1 shkurt 2021.

Fushata zgjedhore do të jetë nga data 3 shkurt deri më 12 shkurt 2021, ndërsa zgjedhjet e parakohshme parlamentare do të mbahen më 14 shkurt.

Buxheti për zgjedhjet e 14 shkurtit do të jetë 5 milionë e 650 mijë euro.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close