Reagon UD.Vjosa Osmani në lidhje me vendimin e KQZ-së për kushtëzimin votimit të diasporës me një telefonatë

Ushtruesja e detyres së presidentes së >Kosovës Vjosa Osmani ka reaguar në lidhje me vendimin e sotëm të KQZ-së për kushtëzimin e votimit të bashkëatdhetarve përmes një telefonate ku ata do të duhej të prgjigjeshin .

Postimi i plotë i z.Osmani:

E drejta e votës është e drejtë fundamentale, e garantuar me Kushtetutën tonë dhe me të gjitha konventat ndërkombëtare për të drejtat e njeriut. Si e tillë, e drejta e votës është e drejtë e patjetërsueshme e cila nuk mund të kushtëzohet me një telefonatë. Ky vendim i KQZ-së, e specifikisht pika IV e tij, mund të krijojë rrethana me të cilat e drejta e votës shkelet në mënyrë flagrante.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close