Komisioni Qendror Zgjedhor: Deri më tash kemi marrë njoftime për dy koalicione parazgjedhore

Komisioni Qendror Zgjedhor (KQZ) ka bërë të ditur se deri më tash në këtë institucion janë dorëzuar dy njoftime për koalicione parazgjedhore nga radhët e komuniteteve.

“Deri më tani janë paraqitur dy njoftime për pjesëmarrje në zgjedhje përmes koalicionit nga radhët e komuniteteve: Koalicioni VAKAT, i përbërë nga partitë politike Demokratska Stranka Boshnjaka (DSB) dhe Demokratska Stranka Vatan (DSV) dhe Koalicioni ZAJEDNO, i përbërë nga partitë politike Pokret za Gora (PG) dhe Gragjanska Inicijativa Gore (GIG)”, ka thënë për KosovaPress zëdhënësi i KQZ-së, Valmir Elezi.

Ndryshe, afati për paraqitjen e koalicioneve të subjekteve politike në KQZ për zgjedhjet e parakohshme të 14 shkurtit është deri sot në ora 18:00.

Deri më tash subjektet më të mëdha politike nuk kanë shprehur gatishmërinë për koalicione, ndonëse është përfolur për një koalicion të LDK-së me AKR-në, si dhe të PDK-së me Nismën.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close