Kievi fiton betejën e parë ligjore kundër Moskës për aneksimin e Krimesë

ATSH-ANSA/ – Ukraina fitoi në Strasburg betejën e saj të parë me Rusinë në lidhje me aneksimin e gadishullit të Krimesë.

Kievi ka arritur të bindë Gjykatën Europiane të të Drejtave të Njeriut se Moska ushtroi “kontroll efektiv” në zonë që nga 27 shkurti 2014 dhe për këtë arsye mund të jetë përgjegjëse për atë që ndodhi në gadishullin e Krimesë që nga ajo datë.

Ky hap i parë është thelbësor për Kievin, i cili i është drejtuar shumë herë Gjykatës së Strasburgut duke akuzuar Rusinë se ka zbatoi një model të shkeljeve të vazhdueshme tek një pjesë e popullsisë së Krimesë.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close