Sally Becker- Shpëtimtarja e harruar e fëmijëve nga Kosova

Sally Becker, një humaniste britanike që ndihmoi fëmijët gjatë luftës në Kosovë dhe Bosnje, ëndërron të rikthehet në Kosovë. E njohur edhe si ‘Engjëlli i Mostarit’ në misionet e saj të shpëtimit ajo ishte burgosur, plagosur, rrahur e madje kishte hyrë edhe në grevë urie. Në një intervistë për Radion Evropa e Lirë, Becker rrëfen për sfidat që ajo u përball gjatë misioneve të saj për shpëtimin e fëmijëve nga zonat e luftës. Së fundi, një grup aktivistësh të shoqërisë civile nga Sllovenia, pjesë e të cilit janë edhe disa boshnjakë, ka dorëzuar kërkesën zyrtare për nominimin e Sally Beckerit për çmimin Nobel për Paqe.

Për më shumë mund të ndiqni linkun e mëposhtëm:

https://www.evropaelire.org/a/sally-becker-kosova/31046221.html?utm_medium=affiliate&utm_campaign=RFE-widget63878&utm_source=www.rtklive.com/sq/index.php&utm_content=widget

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close