Inuitët dhe syzat nga kockat e balenave

Popujt që jetonin në rajonet veriore dhe në klimat me dëborë, të tillë si Inuit, përdorën kocka balene të gdhendura, brirë dhe fildish për të mbrojtur sytë e tyre nga shkëlqimi i diellit.
Kopja e parë e këtyre “syzeve” u gjet në Kanada dhe daton që nga viti 1200 pas Krishtit. ⁣K.E

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close