Oxford po përgatitë një vaksinë kundër llojeve të reja të coronavirusit

Shkencëtarët nga Universiteti i Oksfordit po përgatiten të prodhojnë versione të reja të vaksinës sa më shpejt të jetë e mundur, të cilat do të jenë në gjendje të luftojnë edhe llojet më ngjitëse të koronavirusit.

Sipas British Telgraf, ekipi që qëndron pas vaksinës nga Oxford dhe AstraZeneca po kryen studime të fizibilitetit për të përshtatur teknologjinë për prodhimin e versioneve të reja të vaksinës.

Një zëdhënës i universitetit tha se Oxfordi ishte duke monitoruar nga afër ndikimin e llojeve të reja të koronavirusit të zbuluar në MB, Afrikën e Jugut dhe Brazil në imunitetin e siguruar nga vaksina e tyre dhe po vlerësonte proceset e nevojshme për të përshtatur vaksinat sa më shpejt të jetë e mundur për të luftuar mutacionet e coronavirusit.

/Përgatitur nga proinformacion.com

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close