Lojërat Olimpike të Tokios do të kushtojnë mbi 3,7 miliardë dollarë

/ATSH- Lojërat Olimpike dhe Paraolimpike të Tokios të këtij viti do t’i kushtojnë qeverisë japoneze mbi 390 miliardë jen (3,76 miliardë dollarë).

Mediat lokale raportojnë se vlera përfshin 781 milionë dollarë shtesë, të cilat iu shtuan buxhetit për masat kundër infeksioneve për shkak të pandemisë së koronavirusit të ri (COVID-19).

“Gjithashtu në shpenzime janë përfshirë rreth 1,2 miliardë dollarë për programet e trajnimit të sportistëve, 517 milionë dollarë për sigurinë dhe rreth 499 milionë dollarë lidhur me ndërtimin e Stadiumit Kombëtar”, thuhet në raportin e mediave.

Fillimisht lojërat u planifikuan të mbahen në muajin korrik të vitit të kaluar, por për shkak të pandemisë Olimpiada 2020 u shty ashtu si shumë ngjarje të tjera sportive në mbarë botën.

Lojërat Olimpike pritet të mbahen nga 23 korriku deri më 8 gusht të këtij viti, e ndjekur nga Lojërat Paraolimpike nga 24 gushti deri më 5 shtator.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close