“ Tokat serbe “, disa shkekuj apo disa mileniume para Krishtit

/shkruan Fahri Xharra

Serbët janë mashtruesit më të mëdhenj jo vetë të historisë por edhe grabitësit e e pa mëshirshëm tè tokave të huaja. Ata ende mendojnë se e kanë simpatinë e viteve 1800 AD të Austrisë dhe Rusisë të cilët mendonin të krijonin një komb të ri , dhe se përfundimisht të largojnë mbetjet osmane nga Europa. Rusia dhe dhe Austria punoni shkëlqyeshëm në këtë drejtim dhe ne u larguam nga nga aty ku ishim mijëra vjete përpara.

Mos të harrojmë që në kohën e atij Kongresi Rusia ishte shumë e fortë dhe Europa ia kishte frikën; mos të flasim për otomanët që ishin si pula të lagura ndaj Rusisë . Ata e donin një pronar të ri në tokat tona dhe dhe ai duhej të ishte i krishter; kështu lindi populli serbë i pa qenë kurrë në histori. Sa ishte e madhe Serbia e vitit 1830 , sa një “gogël “ me 30 mijë banorë. Por shkollimi i tyre ne Austri, pasuria austriake dhe ruse e bën të vetën dhe ghërat shkuan apo si të them erdhë aty ku jemi si sot ne, e ju është Serbia po ashtu sot.
Spekulimet serbe :

Shtëpi fshati, shqiptare në Kosovë 1902

Enigma u zgjidh, shkruan shrypi serb: sipas dokumenteve turke të shkekullit 15, që serbët i kanë gjetur në arkivat e Stambollit,: as në Kosovë e as në Shqiperinë Veriore nuk kishte shqiptar. “ Luaje macë kryet e buallit “

Të kalojmë në hajnitë tjera historike serbe , të cilata i kanë “ gjetur “ në arkivat e Europës
Në punimimin” shkencor” : SERBSKIH ZEMALJA NA KARTAMA od IV pre n.e. do VIII vek të shkruar nga Krsto Krcun Dragović ( Tokat serbe në hartat e ndryshme që nga shek.IV BC e deri në shekullin VIII ) gi gjejme këto harta.

Harta që e shihni është nga libri “ “ Serbët

populli më i vjetër”. nga Dr.Olga Lukoviq-Pjanoviq, 1990
Kë thonë ata shihet gjendja e vitit 145 BC në Europë. Ku e tere siperfaqja me te zezë ishte Serbi . Duhet cekur që , sipas tyre, rreth vitit 143 në të gjithë Europen qendrore e Veriore serbët i kishin qytetet e tyre, tempujt, fene e tyre dhe Perenditë dhe familjet e rregualluara në nivelin më të lartë.

(Тако Милош С. Милојевић каже: “… да када су први Германи почели долазити и мешати се са Србима, те када су видели куће на спрат, да мишљаше да су Срби луд народ, јер стављају куће на куће…” О томе пише и говори и сам надбискуп др Рачки Фрањо, и описује величанственост сербских храмова, културе, индустрије, везаности за земљу, да су се Германи и остале европске придошлице учили и дивили величини Сербске културе на свим пољима, те су том својом супериорношћу изазивали љубомору и завист других.)
Millosh Millojeviq e thotë:” kur gjermanë erdhën dhe filluan të përzihen me serbë, aty panë ( tek serbët ) shtëpi në kate, dhe mendonin që serbet ishin të çmendur se si ndërtonin shtë pi mbi shtëpi. Popujt që vini tmerroheshin me kulturën serbe bujqësore dhe me superioritetin e tyre nxisnin xhelozinë e tyre.

Fahri xharra,26.01.21
Gjakovë

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close