Në Gjermani identifikohet “Lloji danez” i coronavirusit

Llojet e reja britanike dhe jug afrikane të koronavirusit kanë frikësuar të gjitha vendet evropiane për një kohë të gjatë dhe tani në Gjermani është identifikuar një lloj i ri nga Danimarka , i për të cilin nuk ishte dëgjuar për një kohë të gjatë.

Për “llojin danez” pretendohet të anashkalojë më lehtë sistemin imunitar të trupit.

Nga frika e përhapjes, qeveria daneze vrau të gjithë vizonët dhe pritej që në nëntor të zhdukej ky lloj.

Sidoqoftë, dy raste të llojit danez janë identifikuar në Ansbach dhe Neu-Ulm në Gjermani.

Sipas mediave, laboratori në Augsburg provoi se shkaku i sëmundjes së dy pacientëve më të vjetër se 60 vjeç ishte pikërisht nga lloji danez.

Tani për tani, është e paqartë se çfarë lidhje mund të kishin pacientët me Danimarkën.

/Përgatitur nga proinformacion.com/

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close