Ministrja e Jashtme Bullgare Ekaterina Zaharijeva kritikoi ashpër vendimin e autoriteteve në Shkup për kthimin e gjuhës serbe në programin shkollor.
Ajo shtoi se “maqedonizmi është një ide që filloi në Beograd dhe Moskë”.

“Nuk e di nëse ky është një provokim i ri, por të gjitha palët atje absolutisht bien dakord për këtë temë,” tha Zaharijeva për BTV.

Ministrja bullgare beson se kthimi i gjuhës serbe në shkollat ​​maqedonase është pjesë e planit për të “afruar gjuhën sa më afër serbishtes dhe larg bullgarishtes”.

“Kjo hedh poshtë tezën se lidhja me Serbinë dhe Rusinë është ndërprerë. Përkundrazi, maqedonizmi është një ideologji që ka zanafillën në ato vende,” tha Zaharijeva.

Duke uruar Shën Savën për anëtarët e pakicës serbe, Kryeministri maqedonas Zoran Zaev njoftoi kthimin e gjuhës serbe si një lëndë zgjedhore në shkollat ​​në Maqedoninë e veriut.

/Përgatitur nga proinformacion.com/