Italia rekomandon AstraZeneca vetëm për grupmoshën 18-55 vjeç

ATSH-DPA/ – Agjencia italiane e ilaçeve, AIFA, ka rekomanduar përdorimin e vaksinës së koronavirusit të AstraZeneca, vetëm për ata të moshës midis 18 dhe 55 vjeç.

”Të dhënat e disponueshme treguan një efektshmëri më të ulët se dy vaksina të miratuara tashmë, ndërkohë që ilaçi mund të forcojë fushatën e vaksinimit në Itali”, tha AIFA.

Të dhënat e deritanishme kishin treguar një “shkallë pasigurie” se sa efektive ishte vaksina britaniko-suedeze për njerëzit mbi 55 vjeç.

Kjo pjesë e popullsisë ishte e përfaqësuar dobët në studimet e deritanishme, megjithëse atje ishte vërejtur një përgjigje e mirë e antitrupave.

”Të moshuarve ose njerëzve me sëmundje bashkëshoqëruese duhet t’u jepen vaksina të tjera, të llojit mARN”, sipas AIFA-s.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close