Vuçiqi në Paris kërkon hise në Kosovë,përderisa politikanët shqiptar mundohen me ia nxjerrë sytë njani-tjetrit për pushtet

Po m’doket se Vuçiqi i ka ra n’fije që një bosht i ri Berlin-Paris asht ai që do të vendosë për qeshtjet madhore në Europë,me këtë edhe për problemet Kosovë-Serbi,prandaj edhe vizita e sotme e tij në Francë do ta ketë agjendë kryesore Kosovën në takimin me presidentin Macron.

Për fatin tonë ky bosht nuk funksionon pa Shtetet e Bashkuara,dhe administrata e Bidenit do ta ketë fjalën kryesore në lidhjen e re Europë-ShBA në erën post trumpiane.

Por mos të harrojmë se Kosovën pas shpalljes së pavarësisë e kanë futur sërish në një rrokullisje politike nën maskën e “negociatave teknike” me Serbinë dhe e kanë futur në një proces i cili do qojë në një zgjidhje e cila do na bëjë ta harrojmë kompromisin që kemi bërë me Planin e Ahtisarit.

Prandaj asgjë s’ka përfunduar.Politikanët tanë duhet t’i lënë intrigat që i bëjnë njëri tjetrit e të merren me proceset të cilat do të ecin me trenin e ndarjeve globale e të mos sillen si në kohen e kobureve në brez,por me dokumente e fakte në krah drejt kancelarive vendimmarrëse.

/Xhelil Arifi/1 shkurt 2021

 

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close