Eliot Engel:Vendosja e raporteve diplomatike mes Izraelit dhe Republikës së Kosovës është një ditë e madhe për të dy shtetet.

Ish-kongresisti amerikan dhe miku i madh i shqiptarëve, Eliot Engel, ka thënë se dita e vendosjes së raporteve diplomatike mes shtetit të Izraelit dhe Republikës së Kosovës është një ditë e madhe për të dy shtetet.

“Urimet e mia më të përzemërta për shtetin e Izraelit dhe Republikën e Kosovës për vendosjen e raporteve diplomatike. Kjo është një ditë e madhe për të dy vendet”, ka shkruar Engel.

Edhe ish-emisari i Trump për dialogun Kosovë-Serbi, Richard Grenell, e ka cilësuar si historike zyrtarizmi e njohjes së Kosovës nga Izraeli.

Derisa në Kosovë një njohje e tillë po cilësohet si më e rëndësishmja në dekadën e fundit.

Pakënaqësi ndërkohë kanë ardhur nga Bashkimi Evropian, pasi Kosova ka vendosur që të hapë ambasadën në Jerusalem.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close