Panairi online i librit, për herë të parë në Tetovë

Këtë vit për herë te parë, kompania tetovare për zhvillimin e softuerit REX Solution në bashkëpunim me Lidhjen e Botuesve Shqiptarë në Maqedoni përmes Platformës së parë Shqiptare organizojnë iPanairin e librit Tetovë.

Kjo platformë nuk ju dedikohet vetëm tetovarëve por edhe të gjithë lexuesve të Maqedonisë së Veriut të cilët do të kenë mundësi të zgjedhin titujt e tyre të preferuar nga autorë shqiptarë dhe të huaj duke shkarkuar aplikacionin iPanairi në telefonat e tyre celularë.

Për shkak të situatës së pandemisë globale me virusin Covid-19, të gjitha aktivitetet kulturore në vendin tonë janë të pezulluara. Në këto kohë të vështira ku libri dhe dija janë mjetet më të fuqishme për ti kapërcyer pengesat e shkaktuara nga pandemia që ka tronditur botën, janë krijuar të gjitha kushtet për të pasur një panair online të librit që mund të sfidojë shumë pamundësi dhe ta bëjë leximin e librit aktivitetin më të dashur të të gjitha grupmoshave të lexuesve shqiptarë.

Rex Solution ka paraparë që porosia në Platformën e Panairit të librit të bëhet përmes aplikacionit iPanairi i cili mund të shkarkohet përmes skanimit të QR kodit të mëposhtëm. Pas regjistrimit te llogarisë në iPanairi, lexuesit mund ta bëjnë porosinë e titujve të preferuar. Librat e porositur do të dërgohen falas në adresat e porositësve dhe pagesa do të bëhet në momentin e pranimit të porosisë.

iPanairi i Librit Tetovë përveç karakterit kulturor ka edhe karakter humanitar. Organizatorët kanë paraparë që të hollat e grumbulluara nga shitja e librave t’ua dedikojnë fëmijëve në nevojë. Në këtë mënyrë, me çdo libër të blerë, lexuesi njëkohësisht do të kontribuojë edhe në përmirësimin e cilësisë së jetës së një fëmije në nevojë.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close