Ben Meir: Njohja nga Izraeli mesazh i qartë për 5 vendet e BE-së

Profesori dhe eksperti amerikan, Alon Ben Meir po e vlerëson si shumë të rëndësishme marrëveshjen mes Kosovës dhe Izraelit për njohje reciproke dhe vendosjen e raporteve diplomatike me njëra tjetrën.

Ben Meir me anë të një postimi në Facebook ka thënë se një marrëveshje e tillë është shumë e rëndësishme, ngase Kosova është vendi i parë m shumicë muslimane që e vendos ambasadën në Jerusalem.

Ai thotë se kjo njohjë dërgon mesazh të qartë tek pesë vendet e BE-së që nuk e kanë bërë ende një gjë të tillë.

Postimi i plotë:

Vendosja e marrëdhënieve të plota diplomatike midis Kosovës dhe Izraelit të hënën është shumë domethënëse, pasi Kosova do të jetë vendi i parë me shumicë myslimane që vendos ambasadën e saj në  në Jeruzalem. Po kështu, njohja e pavarësisë së Kosovës nga Izraeli dërgon një mesazh të qartë për pesë vendet e BE-së që kundërshtojnë sovranitetin e saj se legjitimiteti i saj si një komb i pavarur vetëm po rritet. E ardhmja e Kosovës është me BE-në, dhe pesë vendet në pritje duhet ta kuptojnë këtë më shpejt sesa më vonë.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close