Ka ndrruar jetë intelektuali shqiptar nga Maqedonia Veriore,Branislav Sinadinovski

Dje ka ndrruar jetë Branislav Sinadinovski nga Belçica e Rekës së Epërme,një orthodoks i cili guxoi të tregonte se ishte shqiptar pas një periudhe të gjatë të ndrydhjes së identitetit orthodox shqiptar në Maqedoni.

Edhe Sinadinovski ishte një shqiptar me identitet të tjetërsuar kombëtar si shumë të tjerë në Maqedoninë veriore të sotme e të cilët ende nuk kanë marrë guximin të tregojnë vërtetsinë kombëtare të tyre,por Branko e shkeu tisin mbulues dhe rrëfeu identitetin e vërtetë.

Sindinovski ishte një intelektual i njohur i komunitetit ortodoks shqiptar në Maqedoninë Veriore të cilëve u ishte mohuar identiteti.Këta shqiptar ishin edhe kontrubuesit më të mëdhenj në themelimin e kësaj republike si në kryengritjet e fillim shekullit kundër perandorisë Osmane e deri në themelimin e republikës në kuadër të ish-Jugosllavisë,ku kishin shërbyer në poste të rëndësishme të kësaj ish-federate.

/Proinformacion.com/

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close