Johnson & Johnson i kërkon SHBA-së autorizim për vaksinën kundër COVID-19

Gjiganti farmaceutik Johnson & Johnson, u ka kërkuar rregullatorëve amerikanë autorizim urgjent të vaksinës që ka prodhur kundër koronavirusit.

Nëse miratohet, ajo do të jetë vaksina e tretë e qasshme në Shtetet e Bashkuara dhe një gjë e tillë mund të ndikojë në zgjerimin e programit të vaksinimit.

Kjo vaksinë ofron përparësi logjistike, sepse për dallim nga vaksinat e kompanive, Pfizer/BioNTech dhe Moderna, vaksina e kompanisë Johnson & Johnson nuk duhet të merret në dy doza dhe as nuk ka nevojë të transportohet në temepratura tejet të ulëta.

Një doze e kësaj vaksine ka treguar mbrojtje prej 66 për qind, ka thënë Johnson & Johnson.

Rregullatorët duhet të analizojnë tani të dhënat. Një komitet i Administratës amerikane për Ushqim dhe Ilaçe do të konsiderojë aplikimin më 26 shkurt.

Johnson & Johnson planifikon të bëjë aplikim të njëjtë edhe te rregullatorët evropianë.

Ky lajm ka ardhur teksa Kryqi i Kuq ka nisur fushatë për të siguruar 500 milionë vaksina për vendet e vafra.

Deri më tani, në gjithë botën janë shpërndarë rreth 115 milionë vaksina, mirëpo pjesa më e madhe e këtyre dozave kanë shkuar për vendet e pasura.

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close