Klinika Infektive fillon trajtimin e koronavirusit përmes plazmës së gjakut

Në Klinikën Infektive të Qendrës Klinike Universitare të Kosovës është bërë për herë të parë trajtimi nëpërmjet plazmës së gjakut, e cila ka rezultuar me sukses.

Një gjë të tillë e ka bërë të ditur Ministri i Shëndetësisë në detyrë, Armend Zemaj, teksa ka thënë se kjo lloj terapie do ndihmojë pacientët me Covid-19.

Tutje, ai ka pasur fjalë meritore edhe për stafin mjekësor të QKUK’së:

Postimi i plotë:

Klinika Infektive tashmë ka bërë edhe dhënien e plazmës konvalescente tek pacienti i parë. Gjatë dhënies, mjekët thonë se pacientët nuk kanë pasur efekte anësore dhe plazma është përballuar mirë.

Në orët e pasditës trajtimit u janë nënshtruar edhe dy pacientë të tjerë, pranë Klinikës Infektive.

Plazma konvalescente si terapi mbështetëse, do të ndihmojë të gjithë ata pacientë që kanë nevojë për një trajtim të tillë dhe do të zbatohet sipas udhëzuesit të nënshkruar ditë më parë. Ky është tregues i suksesit të profesionistëve dhe shëndetësisë tonë.

Jemi bërë shumbull për rajonin. Ju faleminderit ekspert dhe ju mantelbardhë.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close