Valdete Daka: KQZ-ja asnjëherë s’ka qenë më e politizuar

Mbledhja e radhës e KQZ-së, e mbajtur të shtunën, sikur ato të kaluarat është karakterizuar me diskutime të ashpra ndërmjet anëtarëve.

Në këtë mbledhje kryetarja e KQZ-së, Valdete Daka i ka ndërprerë fjalën anëtarit të VV-së, Sami Kurteshit, i cili në fjalimin e tij tha se rezultati i 14 shkurtit do të jetë shumë i mirë.

“Ka përpjekje me i dezorientua votuesit. Është VV-ja që po i pengon. Votimet do të bëhen dhe me shumë dëshirë po e presim. Votimi të lehtësohet sa më shumë që mundet në aspektin teknik e administrativ. 14 shkurti do të vjen dhe do dalin rezultatet dhe ne jemi të bindur që do të jetë një rezultat shumë i mirë. Kjo që po ngjanë është fushatë e zgjedhjes”, ka thënë Kurteshi

E pas kësaj Daka i ka ndërprerë fjalën atij, duke i kërkuar të mos bëjë fushatë. Daka ka thënë se KQZ-ja në këto zgjedhje është politizuar shumë.

“Asnjëherë KQZ-ja nuk ka qenë më e politizuar”, ka thënë ajo.

Këtij debati i parapriu votimi i formularëve për deputet, në të cilin s’është emri i Albin Kurtit dhe kandidatëve tjerë të dënuar.

Ndërsa, Burim Ahmetaj nga Sekretariati i KQZ-së, ka thënë se janë duke pranuar pakot që fletëvtomiëve nga jashtë vendit

“Po pranojmë pakot e fletëvotimeve që po vijnë përmes postës nga jashtë vendit. Në praktikë kemi hasur në vështirësi sidomos me postat e shpejta. Ajo që jemi autorizua nga KQZ-ja për ta bërë vështirë se do ta bëjmë për shkak të mungesës së stafit. Kemi ardhur me një përfundim që pakot apo zarfet me fletëvotimet që vijnë me postën e shpejt është që të mbahen në pritje në objektet e tyre dhe sekretariati pastaj ta bëjë bartjen në vendin ku do të ruhen në një kohë të caktuar që e kemi paraparë të jetë ora 3 e pasdites.  Kjo është opsioni i vetëm i realizueshëm dhe kërkojmë autorizim nga KQZ-ja për ta bërë në këtë formë procedurën e bartjes së fletëvotimeve. Janë tri posta deri më tash të regjistruara”, ka thënë ai.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close