Apiterapia apo marrja e ajrit nga kosheret e bltëve

Apiterapia është një lloj terapie që përdor koshere dhe produkte bletësh (mjaltë, propolis, pelte mbretërore) për të forcuar sistemin imunitar dhe për të ruajtur shëndetin.
Fillimet e saj datojnë që nga kohërat e egjiptianëve të lashtë.
Thithja e ajrit të kosheres ka një efekt jashtëzakonisht të dobishëm në gjendjen tonë psikofizike.
Disa orë të kaluara afër një koshere duke thithur aerosolin (ajri i ngopur me aromat thelbësore të familjeve të bletëve) dhe ngarkesa pozitive e energjisë që ne përdorim në afërsi të familjeve të bletëve, ndihmojnë në forcimin e mbrojtjes imune, kanë një efekt të dobishëm në sëmundjet e frymëmarrjes, zvogëlon simptomat e stresit dhe përmirëson mirëqenien e përgjithshme të trupit.
Kosherja, e adaptuar për këtë qëllim të veçantë, është vendi ideal për t’iu nënshtruar apiterapisë.
Terapia është e përshtatshme për të gjithë (fëmijët dhe adoleshentët, si dhe të rriturit dhe të moshuarit).
Është gjithashtu i dobishëm për sportistët dhe të gjithë ata që janë të ekspozuar ndaj situatave ekstreme të stresit psiko-fizik.
Apiterapia praktikohet në muajt e nxehtë, afërsisht nga Prilli deri në Shtator, ose në përputhje me kushtet e motit, ekskluzivisht në ditët e nxehta dhe me diell kur marrja e nektarit është veçanërisht intensive.Thithja e aromave thelbësore të kosheres ka efekte të dobishme për trajtimin e sëmundjeve të frymëmarrjes si astma, bronkiti kronik, ethet e kashtës dhe sëmundjet e mushkërive.
Për më tepër, terapia forcon mbrojtjen imune dhe ndihmon në rast të alergjive të llojeve të ndryshme, laringitit kronik, migrenës, pagjumësisë, çrregullimeve neurologjike, depresionit, reumatizmit, problemeve me shtyllën kurrizore me origjinë psikosomatike dhe në rehabilitimin pas goditjes në tru.
Është një mënyrë inovative që i ka rrënjët në njohuritë antike dhe ju lejon të parandaloni dhe trajtoni disa çrregullime të frymëmarrjes në një mënyrë krejtësisht të natyrshme.
E gjithë kjo duke marrë frymë në ajrin e kosheres të pasur me vajra thelbësore dhe rrëshira që kanë një veprim balsamik, dezinfektues dhe lëngëzues.
Për ta bërë këtë, janë hartuar bletore të integruara: “shtëpi” prej druri në të cilat janë të lidhura kosheret në mënyrë që ajri balsamik të ngopë mjedisin brenda strukturës, ku ju të mund të kaloni me lehtësi një orë në relaksim të plotë duke përfituar nga aromat e kompleksit dhe unik mikrokozmos i kosheres..
/#Kalendari Enciklopedik Shqipetar

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close