Veshje tradicionale nga Mirdita dhe Malësia e Madhe

Veshje tradicionale nga Mirdita dhe Malësia e Madhe, fotografuar në Shkodër nga etnologia franceze Jacqueline Bénézech në vitin 1938.
Dy krahina që kanë ruajtur shumë çka nga kultura e hershme e paraardhësve tanë, por që kanë ruajtur edhe një lloj identiteti kulturor krahinor apo etnografik. Dy krahina me kontribute shumë të rëndësishme në historinë tonë kombëtare.
Ndër malësitë e veriut, thuhej: “Krahina n’zâ për shqiptarizëm”./MIRDITA:Histori dhe aktualitet

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close