Saturday, March 06, 2021

Albin Kurti: Fitorja e 14 shkurtit duhet të jetë sikur në Llap, pa balotazh

Qytetarët e Mitrovicës nuk i pengoi moti me shi për të qenë të pranishëm në tubimin e Lëvizjes Vetëvendosje. Sheshi i qytetit u mbush me mitrovicas të cilit po e prisnin kandidatin për kryeministër nga Lëvizja Vetëvendosje, Albin Kurti, bashkë me ushtrueses e detyrës së postit të presidentit, Vjosa Osmani.

E më të arritur, Kurti e Osmani në shesh mbështetësitë e tyre filluan me thirrjet “Albin Kurti”, “Vjosa Osmani” e “127”. Por nuk munguan as thirrjet për kandidatët deputetë nga Lëvizja Vetëvendosje nga Mitrovica.

Kandidati për kryeministër nga Lëvizja Vetëvendosje, Albin Kurti tha se fitorja e Lëvizjes Vetëvendosje në zgjedhjet e 14 shkurtit, duhet të jetë sikurse ajo në Llap pa balotazh e me shumicë parlamentare.

Kurti tha se në qeverinë e tij do ndihmojë mitrovicasit më shumë se çdo qeveri tjetër e pas luftës.

“Fitorja e 14 shkurtit duhet të jetë por sikur në Llap pra pa balotazh mbi 61 deputetë në mënyrë që t’i bëjmë reformat e shumëfishta me qeveri stabile e shumicë parlamentare e dal nga shumicë gjithëpopullore qytetarë. Qytetarët e Mitrovicës do i falënderojmë për mbështetjen që na e kanë dhënë vazhdimisht e ne si qeveri kurrë nuk do i harrojmë ata, do t’i ndihmojmë si asnjë qeveri tjetër e pasluftës”, u shpreh Kurti.

Kurse, numri dy në listën e Lëvizjes Vetëvendosje nga Iniciativa “Guxo”, Vjosa Osmani tha se pavarësisht kushteve klimatike nuk ka kush e ndaL vullnetin e qytetarëve për ndryshim.

Osmani vendasve të saj iu premtoi kushte më të mirë dhe perspektiv më të madhe.

Ushtruesja e postit të presidentit tha se edhe kësaj radhe Mitrovica do jetë pishtar i ndryshimeve, ashtu siç ka qenë në të kaluarën.

“Nëpër borë e nëpër shi nuk ka kush e ndal vullnetin për ndryshim dhe Mitrovica sot vetëm po e rikonfirmon këtë siç u konfirmua edhe në takimet e mëhershme që kishim edhe në Cabër, e me sportistë dhe minatorë. Jam e bindur se siç ka qenë ky qytet pishtar i ndryshimeve në të kaluarën, ashtu do jetë edhe kësaj radhe e mbi të gjitha nëpërmjet qeverisjes sonë dhe nëpërmjet listës sonë të përbashkët do arrijmë që Mitrovicës t’i krijojmë kushte e perspektiv e cila i ka munguar deri tani edhe në aspektin politik dhe sigurisë e mbi të gjitha në aspektin e zhvillimit ekonomik duke marrë për bazë nivelin tepër të lartë të ekziston në këtë qytet”, tha ajo.

Nga Mitrovica Kurti i shoqëruar nga ushtruesja e detyrës së postit të presidentit, Vjosa Osmani u nisën për tubim në qytetin e Istogut.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close