USAID ka bërë matje edhe në Kosovë – rezultatet jashtëzakonisht të mira krahasuar me rajonin

Për herë të parë raporti i Drejtësisë Botërore i financuar nga USAID ka bërë matje edhe në Kosovë – dhe rezultatet janë jashtëzakonisht të mira krahasuar me rajonin, por edhe me pritjet shkaku i retorikës së errët të partive populiste.

Sa i përket “Rendit dhe Sigurisë” për vitin 2020, Kosova u rendit në vendin e 25 në Glob, ku ishin të matura edhe 127 vende të tjera, përcjell Periskopi.

Nota e Kosovës është jashtëzakonisht e lartë dhe shkon në 0,84, gati e afërt me vendet me demokracitë më të zhvilluara në botë.

Sa i përket rajonit, Kosova rendit e dyta nga 14 vende të numëruara.

Para Kosovës janë vende si Britania e Madhe, Holanda, Australia, Danimarka e Norvegjia.

Ndërkohë që Kosova ka lënë prapa vende si Spanja, Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Belgjika etj.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close