Ilaçi i parë kundër koronavirusit.

Mekanizmi i veprimit të këtij ilaçi është imunomodulues dhe është zhvilluar nga një ekspert izraelit nga departamenti i coronavirusit.

Nëse ilaçi izraelit Alocetra do të jetë i suksesshëm në trajtimin e coronavirusit dhe të shtameve të ndryshme, duhet të konfirmohet nga një studim i fazës së tretë të provave klinike, por tani është provuar të jetë shumë i suksesshëm.

Deri në 90 për qind e pacientëve rëndë të sëmurë u rikuperuan pas trajtimit me këtë ilaç, sipas Biomed Enlivex Therapy.
Ata njoftuan këtë javë që rezultatet e provës së fazës 2 të ilaçit në trajtimin e pacientëve me simptoma të rënda me koronavirus janë inkurajuese.

Nga 16 pacientë të trajtuar, shtatë ishin në gjendje të rëndë dhe nëntë në gjendje kritike. Shumica ishin midis moshës 40 dhe 60 dhe të gjithë i përkisnin grupeve të rrezikut, kishin presion të lartë të gjakut dhe shumica ishin burra, me një normë më të lartë të vdekshmërisë nga koronavirusët.

Të 14 të trajtuarit me Alocetra u rikuperuan dhe u lanë në shtëpi brenda pesë ditësh, duke lënë vetëm dy pacientë në aparat respirator.

Gjithashtu, kompania thekson se asnjë pacient i trajtuar nuk vdiq. Në fazën e parë të studimit, ilaçi ishte i suksesshëm sepse 19 nga 21 pacientë të sëmurë rëndë u rikuperuan.

/Përgatitur nga proinformacion.com/

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close