Kushdo që e dëmton një kaktus rrezikon shumë vjet burg

Kaktusët gjigandë saguaro që rriten në shkretëtirën e Arizonës mbrohen rreptësisht nga ligji, secili prej tyre ështe i pajisur me një sensor për të gjurmuar lëvizjet e tyre nëse ato vidhen nga gjuetarët pa leje.
25 vjet burg jepen për këdo që dëmton një kaktus.
Rekordi i lartësisë midis këtyre kaktusëve, i regjistruar në vitet 1950, është 24 metra. Rekordi i sotëm është 14 metra. Me trungjet e kaktusit të rënë dhe të tharë, indianët ndërtonin shtëpitë e tyre./K.E

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close