Johnson & Johnson aplikon për leje për vaksinën e Coronas

Kompania farmaceutike amerikane Johnson & Johnson ka aplikuar për licensim në BE për vaksinën e Coronas. Agjencia Evropiane e Medikamenteve(EMA) do ta verifikojë produktin.

Do të bëhet një ekspertizë mbi të dhënat mbi efektivitetin, sigurinë dhe cilësinë e vaksinës, tha EMA. Autoriteti dëshiron të bëjë një rekomandim deri në mes të marsit.

Presidentja e Komisionit të BE Ursula von der Leyen u shpreh e kënaqur. Sipas saj, Komisioni do të japë lejen e përdorimit sapo të ketë një vlerësim pozitiv shkencor të EMA-s.

Vaksina e Johnson dhe Johnson ka një avantazh ndaj tri vaksinave të lejuara tashmë në BE: Në ndryshim nga produktet e Biontech/Pfizer-it, Moderna-s dhe Astra Zeneca-s, një dozë është e mjaftueshme për imunizim – preparati nuk duhet të injektohet dy herë.

Sipas prodhuesit, vaksina ka një efektshmëri prej 66 përqind. Efektiviteti kundër sëmundjeve të rënda u dha me 85 përqind. Vlerat janë pak më të ulëta se ato të vaksinave të BioNTech/Pfizer dhe Moderna-s, por përsëri konsiderohen të mira.

Magazinimi dhe transporti janë gjithashtu më të lehtë. Komisioni i BE ka porositur 200 milionë doza të vaksinës Johnson & Johnson.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close