Nikolla Teslla ishte shqiptar si të gjithë shqiptarët e Krajinës. Pse humbën ?

/shkruan Fahri Xharra

foto e gjetur Un Albanais pose en habits officiels CDV vintage album en carte de visite, Tirage albuminé c. 1870 (Photo Vintage France).
Pra, një foto origjinale e shqiptarit të Krajinës, nga arkiva franceze “Shqiptar në Herzegovinë, viti 1870, që paraqet veshjen e tij zyrtare, kostumin kombëtar shqiptar. (Photo Vintage France).

Sa interesant , duhesh vetëm të kërkosh dhe e gjenë dy herë në disa mënyra të vërtetën që e ke thënë.

Ishte viti 2012 , kur dola me shkrimin Gjeniu Nikolla Teslla ishte shqiptar, me erdhen aq shumë reagimi negative të cilët i kam të ruajtura dhe sikur ti publikoja ata dhe ato do të skuqeshin nga injoranca e tyre dhe shpirtngushtësia e tyre.
Këshu një këshillë për zhurmashat tonë, nëse nuk e di, bile mos fol deri sa ta gjenë “të vërtetën “ tënde”
Dy fotot ; njëra e një shqiptari të Krajinës ( foto e ruajtur ne arkivat e Francës dhe e e dyta aoj e Nikolla Teslles, tregoijnë që tokat shqiptare deri në kohën e re shtriheshin edhe më largse Kroacia.

Shqiptari i është mjerë , tani po ia duaan edhe një copëz të majme të Kosovës
E japim apo jo ?

Fahri Xharra, 16.02.21
Gjakovë

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close