Janë proceduar 44.33% e të dhënave për subjektet politike

Shërbimi i Votues i KQZ-së, ka filluar procesin e vlerësimit të pakove me fletëvotime nga jashtë vendit, që kanë ardhur në Kosovë nga periudha 2 deri më 12 shkurt.

Këtë e ka bërë të ditur zëdhënësi i KQZ-së, Valmir Elezi të mërkurën një deklarim për medie në QNR.

Elezi ka thënë se pas këtij procesi do të dihet saktë numri i votave nga jashtë vendit.

“Në QNR, Shërbimi Votues i KQZ-së ka filluar procesin e vlerësimit të pakove të supozuara me fletëvotime dhe selektimin e tyre, të cilat kanë ardhur nga jashtë̈ Kosovës gjatë periudhës së votimit përmes postës nga 2 deri më 12 shkurt. Ky proces ka për qëllim të verifikojë nëse pakot në fjalë janë̈ dërguar nga votuesit e regjistruar suksesshmëm si votues jashtë̈ vendit, apo nëse pakot e dërguara plotësojnë kriteret ligjore. Në fund të këtij procesi të vlerësimit, i cili do të na marrë kohë disa ditë, do të dijmë se sa është numri i saktë i fletëvotimeve nga jahtë vendit”, tha Elezi.

Elezi ka bërë të ditur se deri më tani janë proceduar të dhënat e formularëve të subjekteve politike për rreth 1 056 vendvotime

“Në Qendrën e Numërimit dhe Rezultateve është duke u proceduar me futjen e të dhënave nga formularët e rezultateve të subjekteve politike dhe kandidatëve, të cilat janë plotësuar në vendvotime nga anëtarët e Këshillave të Vendvotimit në ditën e zgjedhjeve pas numërimit të fletëvotimeve”.

“Nga 2 mijë e 382 vendvotime, deri më tani janë̈ procesuar të dhënat e formularëve të subjekteve politike për rreth 1 056 vendvotime (44.33%) si dhe të dhënat nga formularët e kandidatëve për rreth 841 vendvotime (35.11%)”, ka thënë Elezi.

Elezi ka bërë të ditur se nga  pranimi i materialit zgjedhor nga të gjitha vendvotimet, tashmë kemi një raport lidhur me gjendjen e vendvotimeve.

“Nga 2 mijë e 382 vendvotime, një numër i vogël i tyre, vetëm rreth 80 sosh, nuk kanë mundur të procesohen si të rregullta për arsye të ndryshme: mospërputhje të nënshkrimeve; apo formularë të rezultateve të panënhskruara nga Anëtarët e Këshillit të Vendvotimit. Këto vendvotime do të shikohen më në detaje për problemet që kanë dhe në bazë të të gjeturave do të përgatitet një raport me rekomandime i cili do të paraqitet në KQZ”, ka thënë Elezi.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close