Tempulli i madh i Zigguratit në qytetin Ur të Irakut

Në imazhe shihen rrënojat e tempullit të Madh të Zigguratit, struktura e lashtë sumeriane me tulla balte, dedikuar zotave të Mesopotamisë, atij të hënës dhe të diturisë Nanna, e cila daton prej vitit 2100 p.e.s. në qytetin e lashtë të Ur. Vendi ku sipas Biblës ka lindur Abrahami, ndodhet në provincën jugore irakene Dhi Qar dhe është nga komplekset arkeologjike më të lashta.

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close