“Novavax” zotohet për 1,1 miliard doza vaksine për COVAX

Kompania bioteknologjike amerikane “Novavax” është zotuar të vërë në dispozicion të programit ndërkombëtar të vaksinimit antiCOVID-19 1,1 miliardë doza të vaksinës së saj kandidate, njoftoi sot Aleanca për Vaksinat GAVI.

GAVI po bashkëdrejton me OBSH-në dhe Koalicionin për Inovacione në Gatishmërinë Epidemike (CEPI), sistemin COVAX, që synon të sigurojë këtë vit vaksina antiCOVID-19 në 20% të popullsisë së afro 200 vendeve dhe territoreve pjesëmarrëse.

COVAX tashmë ka nënshkruar një marrëveshje me Institutin Serum të Indisë (SII) për 200 milionë doza të vaksinave “AstraZeneca/Oxford” ose “Novavax”, me një mundësi për 900 milionë doza shtesë, raporton ATSh.

“I kombinuar me këtë kontratë, memorandumi i ri i mirëkuptimit, i nënshkruar me “Novavax” do të mundësojë që mekanizmi COVAX të ketë 1,1 miliardë doza të vaksinës kandidate NVX-CoV2373 kundër COVID-19″, tha GAVI.

Ky Memorandum Mirëkuptimi është një hap thelbësor për të siguruar që dozat e vaksinave të vihen në dispozicion për të gjitha vendet dhe ekonomitë pjesëmarrëse në mekanizmin COVAX, pasi vaksina të miratohet nga autoritetet dhe të licencohet nga OBSH.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close