Shkencëtarët po kërkojnë shtyerje në dozën e dytë të vaksinës Pfizer

Shkencëtarët u bënë thirrje qeverive që të shtyjnë përdorimin e dozës së dytë të vaksinës Pfizer / Biontek kundër koronavirusit, sepse tashmë pas dozës së parë, tregohet efikasiteti i saj i lartë prej 92.6 përqind.

Epidemiologia kanadeze Danuta Skovronsky dhe Gaston de Serres, një profesor në Shkollën Kanadeze të Mjekësisë në Universitetin Laval, thonë në një letër të botuar në New England Journal of Medicine se përfundimet e tyre bazohen në dokumentacionin e paraqitur nga Pfizer në Administratën Amerikane të Ushqimit dhe Barnave .

Në rastin e vaksinës së dytë bazuar në informacionin ARN – Modernina, u përcaktua që pas dozës së parë, efikasiteti është 92.1 përqind, shkruajnë Skovronski dhe De Serres.

Ata paralajmërojnë se nuk dihet ende se sa zgjat mbrojtja e ofruar nga një dozë vaksinash bazuar në informacionin e ARN, por ata theksojnë se dhënia e dozës së dytë një muaj pas së parës siguron “përfitime shtesë afatshkurtra pak”.

“Duke pasur parasysh mungesën aktuale të vaksinave, shtyrja e dozës së dytë është një çështje e sigurisë kombëtare e cila, nëse nuk merret parasysh, sigurisht që do të rezultojë në mijëra shtrime në spital dhe vdekje për shkak të kovid 19 gjatë dimrit në Shtetet e Bashkuara”, shkruajnë autorët.

/Përgatitur nga proinformacion.com

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close