KQZ:Do të rinumërohen 494 vendvotime

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ) në mbledhjen e radhës ka marrë vendim që do të rinumërojë 494 vendvotim.

KQZ-ja i ka ndarë në katër kategori vendvotimet të cilat do të rinumërohen, për arsye të mospërputhjeve të formularëve të rezultateve.

Sipas KQZ-së arsyet e rinumërimit kanë të bëjnë me: bartje të gabuar të votave në formularin e subjekteve politike (35 vendvotime); bartje të gabuar të votave në formularin e kandidatëve (6 vendvotime); kandidati apo kandidatët kanë më shumë vota se subjekti politik (370 vendvotime); dhe subjekti ka vota ndërsa kandidatët jo dhe anasjelltas (83 vendvotime).

Kryeshef Ekzekutiv i Sekretariatit të KQZ-së Burim Ahmetaj ka thënë se në 370 vendvotime një kandidat ka më shumë vota se subjekti, duke rekomanduar që këto vendvotime që të shkojnë në rinumërim.

“Është duke vazhduar procesi i skanimit të rezultateve që kanë mbetur edhe dy komuna. Nga shërbimi votues nga 19 mijë pako të vlerësuara deri më tani janë aprovuar mbi 22 mijë zarfe të refuzuara janë pjesa tjetër dhe të proceduara  janë mbi 31 zarfe nga 19 mijë pako”.

“Sa i përket procesit të materialit të zgjedhjeve të kandidatëve QNR po thuajse i ka proceduar të gjithë formularët që nuk kanë pasur probleme teknike”.

“Janë 35 vendvotime që nuk kanë mundur të kalojnë audutimin. Kategoria e tretë që ka numri me të madh të vendvotimeve është që duhet të vërehet rinumërimi ku janë 370 vendvotime ku një kandidat ka më shumë vota se sa subjekti dhe për këtë është rekomandimi që të kemi rinumërim”.

Ndërsa, Sami Kurteshi ka kërkuar që të krijohet një komision që të verifikohet secila votë veç e veç.

Kurteshi madje ka thënë se asnjëherë nuk është publikuar lista e atyre që ju është refuzuar vota nga jashtë.

“Procedimi i votave nga jashtë ne jemi duke përcjellë krejt procedurën në QNR dhe kemi vërejtje që dua t’i them”.

“Ne kemi disa arsyetime ku ka raste se personat kanë aplikuar dhe dalin se nuk kanë aplikuar ka raste ku aplikacioni është refuzuar, por në të vërtetë nuk është refuzuar dhe kjo është çështje që len mjaft dilema”.

Kurteshi ka përmendur që disa parti të komunitetit boshnjak kanë marr vota në disa vende nuk ka pjesëtar të këtij komuniteti, siç thotë ai për këto raste KQZ-ja po heshtë.

“Ka raste kur në disa komuna ku nuk ka pjesëtarë të komunitetit boshnjak partitë boshnjake anë marr shumë vota ajo diskutohet në publik, KQZ-ja hesht”.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close