Një hartë angleze e vititi 1836 ku paraqitet Shqipëria e Madhe e Serbia e vogël

Në një hartë të publikuar në vitin 1836 ,e Cary’s office 181 Strand Street, punuar nga John Cary, Londër paraqiten vise Ballkanike nën Perandorinë Osmane,ku përfshihen shtetet moderne si:Shqipëria,Greqia,Moldavia,Bosnia,Kroacia,Bullgaria,Romania e Serbia.

Gjithësesi ajo që bje në sy janë dy shtete që atëhere përceptoheshin krejt ndryshe nga ajo që kufijt aktual tregojnë.Shqipëria shumë më e madhe se sot,dhe Serbia një pashallëk i vogël diku në veri në margjina të Beogradit.

/Xh.Arifi/proinformacion.com

/Hartat marrë nga faqja Taulantet

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close