Pritet rinumërimi i 500 vendvotimeve!

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve sot do të paraqesë një raport nga Qendra e Numërimit dhe Rezultateve, me disa rekomandime për rinumërimin e rreth 500 vendvotimeve.

Këtë për Express e ka konfirmuar zëdhënësi i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, Valmir Elezi.

“Mund të ju konfirmoj se në mbledhjen e sotme të KQZ-së do të paraqitet një raport nga Qendra e Numërimit dhe Rezultateve me disa rekomandime për rinumërim të rreth 500 vendvotimeve dhe natyrisht se anëtarët e KQZ-së do ta shqyrtojnë dhe do të marrin vendim meritor”, ka deklaruar Elezi.

Ai ka treguar edhe se si ka ardhur deri te këto rekomandime.

“QNR-ja ka ardhur deri te këto rekomandime pasi këto vendvotime nuk kanë mundur të kalojnë procesin e auditimit. Arsyet janë të ndryshme dhe kryesisht kanë të bëjnë me bartjen e gabuar të votave në formularin e subjekteve politike dhe formularin e kandidatëve; si dhe për shkak se në një numër të madh të vendvotimeve kandidati apo kandidatët kanë më shumë vota se subjekti politik”, ka deklaruar Elezi.

Mbledhja e KQZ’së do të mbahet sot në orën 13:00.

Ndërkohë, kandidatë të disa prej partive kanë kërkuar rinumërim të votave.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close