”Jaguar” 100% elektrikë

ATSH-ANSA/ – Thierry Bolloré, shefi i ri i kompanisë ”Jaguar” ka konfirmuar se marka ”Jaguar” do të bëhet një prodhues i automjeteve elektrike deri në vitin 2025.

Kompania ka eliminuar nga programet e saj modelin elektrik XJ, i cili ishte në fazat e fundit të zhvillimit të tij dhe po projekton modele të lehta hibride, hibride plug-in ose plotësisht elektrike.

Vendimet e marra nga Bolloré parashikojnë që kjo ”arkitekturë” do të përdoret vetëm për ”Land Rover”, gjithashtu sepse në qëllimet e grupit ”Jaguar” do të jenë shumë të ndryshme.

”Jaguar”-ët e ardhshëm do të kenë stilin e përgjithshëm të gamës tërësisht elektrike nga viti 2025 bazuar në platformën e re të ”Jaguar”.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close