Mitrovica shqiptare përtej urës së Ibrit më 1913

Hap pas hapi,vit pas viti,dekadë pas dekade e shekull pas shekulli ,Serbet kanë arritur të zgjerojnë shtetin e tyre,e më së shumti në dëm të shqiptarëve.

Aty ku s’ia kanë arritur vet si serb,ata kanë formuar kombe e nacionalitete të reja false mbi substratin shqiptar vetëm për ta rrudhur e zhdukur atë.

E krijuan Maqedoninë sllave dhe Malin e Zi “serb”,e shkuan deri në Krajinë,krejt si mjet që i shërbeu asimilimit dhe zhdukjes së elementit arbnorë.

Serbet,nuk kanë ndalur kurrë marshimin e tyre drejt Adriatikut duke ua pushtuar tokat shqiptarëve për të vazhduar edhe në ditët e sotme me mësymjen e veriut të Kosovës,deri në urë të Ibrit.

E për fat të keq ata ia kanë arritur ta realizojnë një pjesë të ëndrrave të tyre duke futur nën administrimin defakto edhe këtë pjesë të Kosovës e edhe Mitrovicën përtej urës!

Por nuk ka qenë gjithmonë kështu.Kjo foto që po e shihni poshtë shkrimit na shfaqë një pamje krejt tjetër të Mitrovicës përtej urës.Një pamje shqiptare nga viti 1913.
Sot shqiptarët vështirë kalojnë dhe egzistojnë përtej asaj ure!!

Leg:Mitrovica 1913-foto huazuar nga faqja e Sadri Gashi-t.

/Xhelil Arifi ,23 shkurt 2021

 

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close