Banka Botërore: Rimëkëmbja ekonomike kërkon ulje të borxhit në vendet e varfra

Kapërcimi i pasojave ekonomike të pandemisë së COVID-19 kërkon bashkëpunim ndërkombëtar dhe ulje të borxhit në vendet e varfra, sipas presidentit të Bankës Botërore (BB), David Malpass.

“Disa nga vendet po shohin një rimëkëmbje të fortë tani. Kjo do të ndihmojë të gjithë të tjerët, ne të gjithë përfitojmë nga kjo”, shpjegoi Malpass, duke iu referuar ekonomisë globale, raporton ATSh.

“Por, në mënyrë që të kemi një rimëkëmbje elastike, ne kemi nevojë që rritja të vijë nga vendet më të varfra”, shtoi ai.

Sipas kreut të BB, një element kryesor për arritjen e kësaj është që nivelet e borxhit të bëhen më të qëndrueshme, që do të thotë se ato duhet të jenë më të ulëta.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close