Izraeli, Austria dhe Danimarka hidhërojnë BE-në,formojnë fondin për prodhimin e vaksinave të gjeneratës së ardhshme

Izraeli, Austria dhe Danimarka kanë formuar një aleancë për zhvillimin dhe prodhimin e vaksinave të gjeneratës së ardhshme kundër kovidit 19 dhe me këtë e shqetësuan Evropën.

Në prani të Kryeministres danez Meta Frederiks dhe kancelarit austriak Sebastian Kurz, marrëveshja u njoftua sonte në Jeruzalem nga Kryeministri izraelit Benjamin Netanyahu, vendi i të cilit zhvilloi një fushatë të vaksinimit të shpejtë dhe masiv.

Kurz tha këtë javë se “nuk duhet të varet më vetëm nga BE-ja për prodhimin e vaksinave të gjeneratës së dytë” dhe se “Agjencia Evropiane e Barnave është shumë e ngadaltë për të miratuar vaksinat”.

Izraeli dhe dy vende të BE – Austria dhe Danimarka, do të formojnë një “fond kërkimi dhe zhvillimi” dhe “do të fillojnë përpjekjet e përbashkëta për prodhimin e vaksinave të ardhshme”, u tha kreu i qeverisë izraelite gazetarëve.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close