800 milionë persona obez vuajnë pasojat e shëndetit ”të tepërt”.

ATSH-ANSA/ – Obeziteti është një nga problemet kryesore të shëndetit publik në të gjithë botën, incidenca e të cilit po rritet si në vendet perëndimore, ashtu edhe në vendet me të ardhura të ulëta.

Sot pothuaj 800 milionë njerëz në gjithë botën vuajnë pasojat e shëndetit ”të tepërt”.

”Pasojat mjekësore vlerësohet të kenë një kosto globale prej 1 trilion dollarësh deri në vitin 2025 dhe mbipesha e fëmijëve pritet të rritet me 60% gjatë dekadës së ardhshme, duke arritur 250 milion individë deri në vitin 2030”, sipas disa të dhënave të lëshuara në faqen e internetit worldobesityday.com me rastin e Ditës Botërore të Obezitetit.

”Në kontekstin e pandemisë, personat obezë kanë dy herë më shumë gjasa të shtrohen në spital nëse rezultojnë pozitivë për COVID-19”, sipas një raporti nga Public Health England, i cili thekson se si mbipesha i vë njerëzit në rrezik më të madh të shtrimit në spital.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close