Udhëtimet Itali-Kosovë, vetëm në raste urgjente

Ambasada e Kosovës në Itali ka njoftuar qytetarët kosovarë se me vendimin e ri të qeverisë italiane në luftimin e koronavirusit, që hyn në fuqi më 6 mars dhe zgjat një muaj, udhëtimet Itali-Kosovë dhe anasjelltas lejohen vetëm në raste urgjente si për arsye pune, shëndetësore, studimi, urgjence dhe kthimi në vendbanim.

Sipas njoftimit, kthimi në Itali parasheh paraqitjen e formularit të vetë-deklarimit ku secili shtetas shpjegon arsyen e kthimit dhe dokumente të tjera mbështetëse që e konfirmojnë hyrjen në Itali, si dhe detyrimin e respektimit të masave të vetë izolimit të detyrueshëm 14 ditorë dhe mbikëqyrjen shëndetësore.

Sa i përket kalimit transit nëpër Itali, shtetasve kosovarë u mundësohet duke plotësuar formularin ku shpjegohet qartë qëndrimi në 14 ditët e fundit dhe duke lëshuar Italinë brenda 36 orëve nga momenti i hyrjes.

Deri më 27 mars lëvizjet brenda Italisë janë të kufizuara.

Kjo ambasadë ka thënë se gjatë kësaj periudhe kohore do të ofrojë shërbime konsullore vetëm me terminë të rezervuara paraprakisht, ndërsa shërbimet konsullore mund të kryhen edhe përmes e-mailit.

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close